W niedzielny wieczór 4 grudnia 2022 r. w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się spotkanie promocyjne poświęcone drugiej części „Księgi Smaków Powiatu Ostrowskiego”. Publikacja zawiera 440 przepisów na przekąski, dania mięsne i rybne, desery, pieczywa czy przetwory. Wśród nich znajduje się kilka przepisów przygotowanych przez KGW Moszczanka - Skrzebowa. Są to: Rogale Halinki, Łosoś zapiekany na szpinaku, Carpaccio z łososia na zimno, Kalmary gospodyń z Moszczanki, Pesto z pietruszki, Pesto z suszonych pomidorów, Karkówka z kiszoną kapustą i ananasem oraz Nalewka z bluszczyku kurdybanka. Receptury wzbogacono profesjonalnymi zdjęciami – nie tylko gotowych potraw, ale i samych gospodyń oraz osób zaangażowanych w projekt.
Drugi tom „Księgi Smaków Powiatu Ostrowskiego” jest do nabycia w księgarni ostrowskiego wydawnictwa Republika Ostrowska przy ul. Kościelnej.